עורך דין נכי צה"ל הוא הגורם המקצועי המייעץ ומלווה את מי שבריאותם הפיזית או הנפשית נפגעה בעת שירותם במערכת הביטחון.
הכרה בפגיעה על ידי ועדה רפואית באגף השיקום בצה"ל מאפשרת לנפגעים לקבל קצבאות, פיצויים כספיים וזכויות שונות ובכך להתמודד באופן ראוי והולם יותר עם מציאות חייהם החדשה לצד הפגיעה.
עו"ד רענן ללזר – ייצוג עורך דין נכי צה"ל ונפגעי מערכת הביטחון
צה"ל, וכך גם ויתר, הכוחות הפועלים במערכת הביטחון מהווים את כוח ההגנה והתגובה הראשוני אל מול אירועים המהווים סכנה אזרחית וביטחונית.
מעמד זה מוביל לא אחת לאירועי פציעה, מחלה ואף רשלנות המתרחשים בתוך המסגרת ומקימים את הצורך בקבלת זכויות שונות – מסיוע בשיקום רפואי ועד לקצבת נכות חודשית.
עורך דין נזיקין רענן ללזר המומחה בניהול ההליכים המשפטיים של מימוש זכויות אלה, יוכל לסייע גם לכם:
- להעריך את סיכויי התביעה
- לפנות אל קצין התגמולים באגף השיקום של משרד הביטחון
- לטעון להכרה כנכי צה"ל מתוקף שירותכם הסדיר או בקבע
- להגדיל משמעותית את הסיכויים להכרה בנכות שהולמת את תמונת המצב המדויקת
אחוזי הנכות הנקבעים בוועדה הרפואית של משרד הביטחון, יובילו לקבלת מכלול הזכויות שיינתנו לנפגע/ת, אותן יבדוק עורך דין נכי צה"ל ללזר ויוודא כי הן ניתנות לכם במלואן.
אם קביעת הזכויות איננה מספקת, ניתן לנהל גם הליכי ערעור.
קיימת גם האפשרות להגדלת אחוזי הנכות במקרה של החמרת מצב.
יצוין כי תביעות המנוהלות מול משרד הביטחון שונות באופיין ומדיניותן מאלו שמתנהלות בדיני נזיקין אחרים כמו למשל תאונת עבודה שכרוכה בליווי מאת עורך דין ביטוח לאומי.
משרד עורך הדין ללזר הינו בעל ניסיון עשיר בייצוג חיילים ועובדי כוחות הביטחון.
באמתחתנו הצלחות רבות ומוכחות כתוצאה מהתמודדות רבה ורציפה מול הוועדות הרפואיות, בקיאות בחוק והפסיקה ותחושת מסירות אישית למשרתי הביטחון, להם אנו שואפים לספק תגמול הולם, הוגן וראוי.
אנשי קבע חוק הנכים החדש
"חוק הנכים" בשמו העדכני: "חוק הנכים תגמולים ושיקום", מאפשר לנפגעים בחובה ובסדיר לקבל שירותי שיקום וטיפול במסגרת אזרחית וזאת לצד הגשת תביעת נזיקין נגד המדינה.
זהו הליך ארוך ועיקש שבסופו מתן זכויות רבות וחשובות, בראשן מתן פיצוי כספי שתואם את חומרת הפגיעה.
לפיכך חשוב לנהל אותו באמצעות עורך דין נכי צה"ל מומחה.
הכרה כנכה צהל
בשונה ממעטפת התגמולים של המוסד לביטוח הלאומי לטובתה יש לפנות אל עורך דין נכות כללית, למשרד הביטחון יש מעטפת שירותים ותגמולים נרחבת מאוד, אך שניתנת בתהליך קפדני ביותר ובעקבות עמידה באחד משני תנאים עקרוניים:
חבלה בעת השירות
הוכחה לכך שהפציעה התרחשה באימון, מאמץ פיזי קשה, פעילות מבצעית, אירוע לוחמה, תאונה במסגרת הצבאית או כל אירוע אחר שמהותו ונסיבותיו מאפיינים את השירות הצבאי.
מחלה בשירות הצבאי
הוכחה לכך שהמדובר ב"מחלת שירות", כלומר מחלה שאירעה או הוחמרה במהלך השירות (לרבות מחלות נפשיות) או שהופיעה עקב השירות מאחת הסיבות הבאות:
- חשיפה לחומר מסוכן
- חשיפה לקרינה אינפרה-אדומה או קרינה מייננת
- פגיעת רעש
- חשיפה לנוזלי גוף ומוצרי דם במהלך טיפול בתנאי שדה
שימו לב: גם אם נפגעתם או חליתם כמשרתי מערכת הביטחון אך נקבע שאינכם עומדים בהגדרה כנכי צה"ל, ניתן לפנות אל עורך דין נכי צה"ל רענן ללזר ולבחון הליך תביעת פיצויים אזרחי מול המוסד לביטוח לאומי.
ייצוג נכי צה"ל בוועדות רפואיות
מאחר והחלטות הוועדה הרפואית הינן גורליות למשרתי הביטחון שנפגעו במסגרת הצבאית, רצוי להתכונן אליהן באמצעות עורך דין נכי צה"ל מומחה ואף לקבל ליווי מקצועי לדיון בוועדה עצמה.
במסגרת הדיון יוכל עורך הדין להשיב בשמכם לשאלות שונות, להציג כראוי את מצבכם ולצייר תמונה פרקטית ומדויקת של היקף הפגיעה, נזקיה והשלכותיה.
האם חובה לקבל ייצוג משפטי מול משרד הביטחון?
מכיוון שמשהב"ט מנהל את הליכי התביעות באופן קפדני, נוקשה ולעתים גם מסורבל, נוכחותו ומעורבותו של עורך דין נכי צה"ל צפויה לתרום רבות להצלחת התיק.
פרקליט מיומן יוכל לגבש את תיק התביעה כראוי, לנהל את התהליך בוועדה הרפואית ולהגיש ערעור במקרה הצורך.
ומעבר לכל אלו, עצם קיומו של עורך דין נכי צה"ל מהווה גם בסיס תמיכה קריטי עבור הנפגעים ומשפחותיהם.
נוכחותו של גורם קשוב ואכפתי לתחושותיהם מייצרת תחושת ביטחון טובה יותר, מעניקה תקווה ואופטימיות ומקלה על היכולת להתמודד עם אתגרים ומכשולים בתהליך.
מהן הזכויות וההטבות המוענקות לחיילים שהוכרו כנכי צה"ל?
- נכים בשיעור 10%-19% – זכאים למענק כספי חד פעמי
- נכים בשיעור 20% ומעלה – זכאים לקצבה חודשית לצד סל שיקום וטיפולים רפואיים, מלגת לימודים אקדמיים וקיום חודשי במהלכם, הטבות בהתאם למצבו כמו הלוואה לרכישת דירה ראשונה, הנחות מיסים וארנונה, החזרים ברכישת מוצרי חשמל ואלקטרוניקה ועוד.
חשוב שתדעו: קביעת נכות בשיעור 9% ומטה איננה מזכה בדבר.
לכן מומלץ לגשת לתהליך באמצעות עו"ד מומחה בלבד או לחילופין לנהל בעזרתו הליך ערעור להגדלת אחוזי הנכות.
דחו את התביעה שלי. מה ניתן לעשות?
ניתן לערער בתוך 45 ימים על ההחלטה ולנסות להפוך אותה, אם כי ישנם מקרים בהם ניתן לתבוע מחדש גם בתום תקופה זו (תקנה 35).
לדוגמה, אם נתגלתה ראיה חדשה בנוגע לתיעוד האירוע או לטיפול רפואי קודם, התווספה חוות דעת מאת מומחה רפואי שקושרת בין הפגיעה לשירות ועוד.
החמרת מצב – כיצד ולמי פונים?
נכי צה"ל שמצבם הוחמר במרוצת הזמן או שסובלים מפגימות נוספות כתוצאה ממצבם, רשאים להגיש בקשה להחמרת מצב ולעמוד בפני ועדה רפואית נוספת באגף השיקום.
ועדה זו תקבע האם יש מקום להגדיל את דרגת הנכות ולכן מומלץ לגשת אליה בצירוף מסמכים רפואיים עדכניים לעניין ההחמרה ולצרף חוות דעת ממומחה רפואי.
האם חייל שנפצע בחופשה זכאי לתבוע הכרה כנכה צה"ל?
כן, בתנאי שנכותו נגרמה במסגרת 14 הימים מיום שיצא לחופשה באישור ושהועמדה על 20% נכות לפחות.
הכרה כנכה צה"ל: אנחנו נתמודד עם המערכת בשבילך
אם חווית פציעה, התפרצות של מצב רפואי פיזי או נפשי, נגרמה לך מחלה וכל אלו במהלך שירותך הצבאי בחובה או בקבע או כתוצאה מהשירות, אופיו ותנאיו – משרדנו כאן לרשותך.
ניתן לפנות אלינו בכל שלב לתיאום פגישה בה נעריך את אפשרויות התביעה וללא כל התחייבות מצידך.
הקראת המאמר לכבדי ראייה: